Pauls Jonass laat podium snelheid zien in Duitsland

Duizenden gepassioneerde fans bezochten afgelopen weekend de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal. Pauls Jonass en Brian Bogers boekten in Duitsland progressie na een moeilijke Franse Grand Prix.

Bij de start van de eerste manche benutte Pauls Jonass de power van zijn FC450 en kwam op een tweede plaats door de eerste bocht. Jonass reed een sterke wedstrijd en wist de tweede plaats vast te houden tot aan de finish. Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start maar door een valpartij in de eerste ronde zag hij zijn kansen op een podiumplaats in rook op gaan. Op een baan waarop veel rijders het moeilijk hadden om in te halen, wist Jonass vanuit de achterhoede terug te komen naar een dertiende plaats. Met een 2-13 in de manches eindigde Jonass op een zesde plaats in het dagklassement.

Brian Bogers was in Duitsland terug nadat hij tijdens de Grand Prix in Frankrijk op zondag niet kon rijden vanwege een griep. Met een 17-16 in de manches eindigde hij op een achttiende plaats in het dagklassement. Na de wedstrijd in Duitsland bezet hij de zevende plaats in de tussenstand.

Het Standing Construct Husqvarna Factory team heeft nu een weekend vrij voordat ze afreizen naar Indonesië voor de twaalfde wedstrijd van het kampioenschap!

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Ik ben teleurgesteld dat ik het podium heb gemist. Het doel is altijd om op het podium te eindigen. Het hele weekend voelde ik me heel goed op de FC450. Ook in de tweede manche toen ik door het deelnemersveld naar voren moest komen, was mijn snelheid nog goed. Ik heb vertrouwen voor de komende wedstrijden. De snelheid is er en ook het gevoel op de motor is perfect want het team werkt hier zeer hard aan.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik heb nu geen griep meer maar ik voel wel dat het mijn conditie heeft aangetast. Het is goed dat ik in beide manches ben gefinisht maar het was wel overleven voor mij. Dit is uiteraard niet wat we willen omdat alles de laatste periode erg goed ging. Ik moet geduld hebben en nu met het team weer gaan bouwen zodat ik binnenkort weer volledig fit ben.’’

Uitslagen wereldkampioenschap MXGP Duitsland:

MXGP – Daguitslag:
1. Tim Gajser (Honda) 47pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 45pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 34pts…
6. Pauls Jonass (Husqvarna) 30pts;
18. Brian Bogers (Husqvarna) 9pts

MXGP – Moto 1
1. Tim Gajser (Honda) 34:12.430;
2. Pauls Jonass (Husqvarna) 34:18.299;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:25.705…
17. Brian Bogers (Husqvarna) 35:28.332

MXGP – Moto 2
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:34.232;
2. Tim Gajser (Honda) 34:39.644;
3. Jorge Prado (GASGAS) 34:49.396…
13. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:30.660;
16. Brian Bogers (Husqvarna) 35:47.263

MXGP – Tussenstand:
1. Tim Gajser (Honda) 485pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 384pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 366pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 252pts;
8. Pauls Jonass (Husqvarna) 250pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search