Jonass scoort een zevende plaats in de MXGP van Indonesie, Bogers vecht zich naar punten

Het Standing Construct Husqvarna Factory team maakte de lange reis naar Indonesie voor de twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. De Grand Prix werd verreden in Samoto-Sumbawa waar nog nooit eerder een Grand Prix was verreden. Het was een spectaculaire baan waar duizenden enthousiaste fans genoten van de wedstrijd.

Pauls Jonass had de snelheid om mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen. Echter een kleine fout in de eerste manche kwam hem duur te staan. Jonass reed op een goede vijfde plaats totdat hij in de fout ging en teruggeslagen werd naar een negende positie. Hij herstelde zich goed en wist nog terug te komen naar een zevende plaats. De tweede manche was ongeveer hetzelfde als in de eerste manche. Jonass vocht in de beginfase goed mee in de top vijf en was aan het strijden met de kopmannen totdat hij een foutje maakte en opnieuw zevende werd. Met twee keer een zevende plaats in de manches eindigde hij ook op een zevende plaats in het dagklassement.

Brian Bogers probeerde zoveel mogelijk punten te scoren omdat hij te kampen kreeg met voedselvergiftiging. In de eerste manche werd hij vijftiende en hij liet voor de tweede manche zien hoe groot zijn doorzettingsvermogen is om toch weer achter het starthek te gaan staan. Hij wist er een zestiende plaats uit te halen en pakte in Indonesie in totaal elf punten.

Het Standing Construct Husqvarna Factory team heeft nu drie weken rust voordat het wereldkampioenschap op 17 juli verder gaat in Loket, Tsjechie.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Mijn snelheid was in het begin van de dag goed maar het liep uit op hetzelfde verhaal zoals al vaak gebeurd is. Toen de baan zwaarder werd, kreeg ik het moeilijker. Mijn snelheid was heel goed en ook het gevoel op de FC 450 was er maar toch miste er iets vandaag. Ik kwam in beide manches even een keer ten val en dat hielp niet mee nadat ik zulke goede starts had genomen. Het positieve is dat de snelheid er is.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Het weekend liep uit op een grote ramp. Ik had voedselvergiftiging en daarom wisten we dat het moeilijk zou worden. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk punten te scoren. We gaan hiervan herstellen en proberen om tijdens de volgende wedstrijd weer terug te slaan. Ik kan veel beter dan dit.’’

Uitslagen MXGP Indonesie:

MXGP – Daguitslag
1. Tim Gajser (Honda) 50pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 44pts;
3. Ruben Fernandez (Honda) 38pts…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 28pts;
16. Brian Bogers (Husqvarna) 11pts

MXGP – Moto 1
1. Tim Gajser (Honda) 34:55.151;
2. Jorge Prado (GASGAS) 35:00.082;
3. Ruben Fernandez (Honda) 35:02.823…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:41.182;
15. Brian Bogers (Husqvarna) 34:57.449

MXGP – Moto 2
1. Tim Gajser (Honda) 35:12.673;
2. Jorge Prado (GASGAS) 35:16.507;
3. Romain Febvre (Kawasaki) 35:18.678…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 35:45.281;
16. Brian Bogers (Husqvarna) 37:24.408

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 535pts;
2. Jorge Prado (GASGAS) 410pts;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 405pts…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 278pts;
8. Brian Bogers (Husqvarna) 263pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search