Brian Bogers boekt progressie in MXGP van Tsjechie

Na een pauze van twee weken kwam het Standing Construct Husqvarna Factory team aan de start in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie. Duizenden fans waren afgereisd naar het legendarische circuit en konden genieten van een prachtige wedstrijd.

Pauls Jonass zette zijn indrukwekkende snelheid voort in Loket. Ondanks een valpartij in de eerste bocht na de start kwam hij vanaf een laatste plaats terug naar voren. Jonass was op verschillende delen van het circuit de snelste rijder op de baan en wist er nog een twaalfde plaats uit te halen.

Helaas kwam Jonass ook in de tweede manche ten val waarna hij de wedstrijd moest verlaten. Hij eindigde op een zestiende plaats in het dagklassement en is hongerig om het tijdens de MXGP van België beter te doen.

Brian Bogers heeft de afgelopen weken een goede vooruitgang geboekt en wist in de eerste manche tiende te worden. Bogers startte op een dertiende plaats en finishte niet ver achter de achtste man.

De tweede manche had een soortgelijk verloop. Bogers kwam net binnen de top vijftien uit de start en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een achtste plaats. Met de conditie van Bogers zat het goed want in de slotfase wist hij verschillende rijders te passeren.

Commentaar Brian Bogers: “Ik ben er niet zeker van dat ik bij iemand opgevallen ben vandaag maar het resultaat is goed. Als je kijkt waar ik vandaan moest komen na een paar slechte starts dan heb ik het goed gedaan. In het bijzonder op deze baan. Ik ben blij met de progressie die we als team maken en ik kijk enthousiast uit naar de volgende wedstrijd.””

Aankomend weekend wordt de volgende Grand Prix verreden in het Belgische Lommel.

Uitslagen wereldkampioenschap MXGP Loket:

MXGP – Daguitslag
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 47pts;
2. Maxime Renaux (Yamaha) 45pts;
3. Tim Gajser (Honda) 42pts…
8. Brian Bogers (Husqvarna) 24pts;
16. Pauls Jonass (Husqvarna) 9pts

MXGP – Moto 1
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:32.284;
2. Tim Gajser (Honda) 35:39.567;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 35:47.005…
10. Brian Bogers (Husqvarna) 36:08.690;
12. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:18.427

MXGP – Moto 2
1. Maxime Renaux (Yamaha) 35:34.878;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:38.135;
3. Tim Gajser (Honda) 35:46.853…
8. Brian Bogers (Husqvarna) 36:11.833

MXGP – Tussenstand
1. Tim Gajser (Honda) 577pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 452pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 442pts…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 287pts;
8. Brian Bogers (Husqvarna) 287pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search