Brian Bogers wint MXGP van Lommel

Brian Bogers van Standing Construct Husqvarna Factory Racing heeft de MXGP van Lommel weten te winnen. Bogers pakte hiermee zijn allereerste zege in de MXGP klasse waardoor het een emotionele wedstrijd was voor de Nederlander.

Bogers domineerde in de brandende zon de eerste manche. Op zijn FC 450 begon hij als derde aan de wedstrijd maar wist hij al snel de leiding over te nemen en was daarna niet meer te achterhalen. Door constante ronden te rijden waarin hij steeds sneller was dan zijn concurrenten, leek het makkelijk te gaan, en wist hij zelfs een gat van vijftien seconden te maken. Bogers reed in de hitte een hoog tempo en reed zijn snelste rondetijd een seconde sneller dan zijn achtervolgers.

De tweede manche was weer een spannende manche voor Bogers, die net buiten de top vijf begon. ‘189’ wist langzaam plaatsen goed te maken totdat hij op een gegeven moment aan was gekomen op de vierde plaats. Bogers gaf niet op en bleef knokken tot in de laatste seconde. Deze mentaliteit betaalde hem in de laatste ronde terug toen hij de derde plaats over wist te nemen, wat hem de Grand Prix zege bezorgde. Met een 1-3 in de manches zette hij zijn FC 450 op de hoogste trede van het podium en zo komt hij steeds dichter bij de zesde plaats in het kampioenschap.

Pauls Jonass kwam niet aan de start tijdens de Grand Prix van Vlaanderen, dit op advies van de doktoren, nadat hij zich tijdens de tweede manche in de Grand Prix van Tsjechië gesneden had in zijn elleboog.

Standing Construct Husqvarna Factory Racing kan nu genieten van een vrij weekend voordat het laatste blok van het wereldkampioenschap begint. Drie wedstrijd weekenden op rij, te beginnen op 7 augustus met de Grand Prix van Zweden.

Brian Bogers: “Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen! Het is absoluut niet te geloven. Het was een heel, heel zware Grand Prix en we hebben het gewoon geflikt. In de eerste manche zat ik enorm in de flow, de tweede manche ging iets moeizamer. Elke ronde bleven we knokken en konden we het uiteindelijk afmaken. Ik wil mijn team enorm bedanken dat ze altijd in mij zijn blijven geloven”

Uitslagen MXGP Lommel:

MXGP – Daguitslag
1. Brian Bogers (Husqvarna) 45pts;
2. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 44pts;
3. Glenn Coldenhoff (Husqvarna) 43pts

MXGP – Moto 1
1. Brian Bogers (Husqvarna) 34:45.644;
2. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 35:01.492;
3. Romain Febvre (Kawasaki) 35:11.120

MXGP – Moto 2
1. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 35:05.672;
2. Calvin Vlaanderen (Yamaha) 35:11.078;
3. Brian Bogers (Husqvarna) 35:21.447

MXGP – Tussenstand
1. Tim Gajser (Honda) 605pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 483pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 465pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 332pts;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 287pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search