Standing Construct Husqvarna Factory Racing slaat zich door moeilijke Zweedse Grand Prix heen

Het Standing Construct Husqvarna Factory team kwam het afgelopen weekend aan de start tijdens de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Zweedse Uddevalla.

Pauls Jonass maakte tijdens de wedstrijd in Zweden zijn comeback nadat hij de wedstrijd in Lommel had moeten missen om de snee in zijn arm te laten genezen. Jonass liet in de eerste manche een goede snelheid zien en wist op een zevende plaats over de finish te komen. In de tweede manche had hij zich als doel gesteld om in de top vijf te finishen. Helaas kwam hij in de eerste ronde ten val en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Hij herstelde zich goed en wist er nog een zestiende plaats uit te halen, waarmee hij twaalfde werd in het dagklassement, 1 plaats achter zijn teammaat Brian Bogers.

Met veel zelfvertrouwen ging Brian Bogers in de Zweedse Grand Prix van start. In de eerste manche kwam hij richting de top tien totdat hij een fout maakte en terug viel. Bogers probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken en kwam op een vijftiende plaats over de finish. In de tweede manche ging het beter met Bogers en wist hij achtste te worden. Deze positie had hij al vanaf de derde ronde in handen. Met een 15-8 in de manches eindigde Bogers op een elfde plaats in het dagklassement. Met dit resultaat is hij in de tussenstand van het wereldkampioenschap dichter bij gekomen op de zesde man.

De volgende Grand Prix wordt aankomend weekend verreden in het Finse Hyvinkaa. Dit is sinds 2014 weer de eerste keer dat er een Grand Prix georganiseerd gaat worden op dit circuit.

Commentaar Pauls Jonass: ‘’Ik vind dit altijd een hele mooie baan. Ik ben best goed in deze omstandigheden maar ik voelde me het hele weekend niet zoals ik normaal ben. Op sommige momenten was ik tevreden over mijn rijden maar ook had ik punten waarvan ik weet dat het zoveel beter had gekund. Het is teleurstellend op dit moment maar ik blijf hard werken met het team. ‘’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Ik had het moeilijk vandaag. In beide manches had ik geen goede start, al weten we dat ik geen goede starter ben. In de eerste manche remde ik mijn motor stil in de eerste bocht maar wist nog terug te komen naar een vijftiende plaats. Ik ben niet tevreden met dit resultaat. Ondanks dit was het niet slecht voor het kampioenschap en zijn we dichterbij gekomen bij de zesde man.’’

Uitslagen MXGP Zweden

MXGP – Daguitslag
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 47pts;
2. Tim Gajser (Honda) 40pts;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 36pts…
11. Brian Bogers (Husqvarna) 19pts;
12. Pauls Jonass (Husqvarna) 19pts

MXGP – Moto 1
1. Maxime Renaux (Yamaha) 34:01.852;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:03.033;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 34:07.220…
7. Pauls Jonass (Husqvarna) 34:28.114;
15. Brian Bogers (Husqvarna) 34:53.009

MXGP – Moto 2
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:23.814;
2. Tim Gajser (Honda) 35:25.804;
3. Romain Febvre (Kawasaki) 35:30.317…
8. Brian Bogers (Husqvarna) 35:44.485;
16. Pauls Jonass (Husqvarna)
36:24.571

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 645pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 530pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 496pts…
7. Brian Bogers (Husqvarna) 351pts;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 306pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search