BRIAN BOGERS WINT WEDEROM EEN MANCHE IN DE MXGP

Met een memorabele Grand Prix in Zweden net achter de rug trokken de Standing Construct Husqvarna Factory Racing rijders naar Finland voor de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap in Hyvinkää, een circuit die de afgelopen acht seizoenen niet op de kalender stond. Het werd een fijn weerzien met opnieuw een manche overwinning voor Brian Bogers.

Het was opnieuw een Grand Prix om niet te vergeten voor Bogers, die op het verraderlijke circuit helemaal één was met zijn FC 450. In de eerste manche starte hij als derde, maar mede dankzij zijn krachtige machine had hij weinig moeite om door te stoten naar de leiding waarna hij niet meer achterom keek. Door vrijwel elke ronde een seconde sneller te zijn dan de concurrentie wist hij zijn voorsprong op te bouwen naar ruim 9 seconden bij het vallen van de vlag. Helaas kwam hij door enkele foutjes in de tweede manche niet verder dan de zesde plaats waardoor hij op een haar na het podium miste. Door zijn sterke optreden staat Brian Bogers nu zesde in het klassement.

Pauls Jonass kende een moeilijke dag in Hyvinkää nadat hij in de kwalificaties hard ten val was gekomen. Jonass ging er tijdens de wedstrijden vol voor en ondanks een slechte plek achter het starthek wist hij na een sterke inhaalrace als dertiende te finishen. Dit betekende acht belangrijke punten voor het klassement. De tweede manche was een nog veel sterker optreden van Jonass. Na een sterke start wist hij lang te knokken in de voorhoede waarna hij als tiende over de finish kwam. Met 13-10 in de manches wist hij twaalfde te worden in de Grand Prix.

Het slotdeel van het wereldkampioenschap motocross gaat aankomend weekend verder met de Grand Prix van Charente Maritime welke wordt verreden op het historische circuit van St. Jean d’Angely.

Brian Bogers: “Ik ben heel blij met de eerste manche. Het gevoel met de FC 450 was fantastisch. Het gevoel met de baan was ook super! Dat wilde ik de tweede manche graag overdoen maar toen maakte ik helaas een paar foutjes. Ik wilde in het beging te veel en daardoor maakte ik een aantal foutjes. Ik wilde natuurlijk heel graag weer op het podium staan, maar ik ben heel blij met de progressie die we hebben gemaakt.”

 

Pauls Jonass: “Ik heb geluk gehad na die harde val in de kwalificatiereeks gisteren. Dit betekende wel een slechte plaats achter het starthek en daardoor moest ik steeds van achter uit het veld komen. Ik probeerde snel een goed ritme op te pakken en ik ben dan ook echt blij met mijn goede optreden in de tweede manche. Er komen nog een paar mooie banen aan dus ik blijf ervoor gaan.”

Uitslagen MXGP Finland:

MXGP – Daguitslag
1. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 47pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 40pts;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 40pts…
4. Brian Bogers (Husqvarna) 40pts;
12. Pauls Jonass (Husqvarna) 19pts

MXGP – Moto 1
1. Brian Bogers (Husqvarna) 35:42.121;
2. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 35:51.744;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 35:55.171…
13. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:50.753

MXGP – Moto 2
1. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 33:56.062;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 34:01.196;
3. Maxime Renaux (Yamaha) 34:08.951…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 34:29.046;
10. Pauls Jonass (Husqvarna) 34:49.120

MXGP – Tussenstand
1. Tim Gajser (Honda) 674pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 570pts;
3. Glenn Coldenhoff (Yamaha) 525pts…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 391pts;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 325pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search