Pauls Jonass sluit de MXGP van Frankrijk op sterke wijze af

Duizenden fans kwamen naar het circuit van St. Jean d’Angely voor de zeventiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP. Na een sterk optreden tijdens de Grand Prix van Finland was het Standing Construct Husqvarna Factory team er klaar voor om ook in Frankrijk hoge ogen te gooien.

Pauls Jonass blijft progressie boeken en scoorde een groot aantal punten. Jonass vocht in de eerste manche tot in de slotfase met de rijders rond om hem heen en wist als elfde over de finish te komen, op slechts drie seconden van de tiende man. In de tweede manche ging het nog een stukje beter want toen reed hij naar een sterke zesde plaats en lag niet ver achter op de top vijf. Met deze uitslagen eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement.

Brian Bogers wist er op het snelle circuit een dertiende en veertiende plaats uit te halen. In de eerste manche reed hij lang dicht achter zijn teammaat Jonass maar had het moeilijk om inhaalmanoeuvres te forceren op het gladde circuit waardoor hij tevreden moest zijn met een dertiende plaats. Door een slechte start in de tweede manche had hij veel werk te doen. Hij werkte zich terug op van een achttiende naar een veertiende plaats. Hiermee werd hij dertiende in het dagklassement.

Standing Construct Husqvarna Factory Racing heeft nu een weekend vrij en zal daarna afreizen naar Turkije voor de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap!

Commentaar Pauls Jonass: ‘’De tweede manche was een grote stap voorwaarts voor mij. Ik heb met het team heel hard gewerkt om dichter bij de top te komen. Om dan de top vijf voor een groot gedeelte van de race te volgen, doet me goed. We hebben alleen de Grand Prix van Turkije nog te gaan maar ik blijf hard werken om daar goede resultaten neer te zetten. Vorig jaar voelde ik me zeer comfortabel op deze baan.’’

 

Commentaar Brian Bogers: ‘’Op zaterdag ging het niet lekker maar vandaag heb ik een aantal stappen voorwaarts gemaakt. Mijn starts lieten mij in de steek maar wel was ik tevreden over mijn rijden. Het was niet het beste weekend wanneer we naar onze resultaten van in de afgelopen periode kijken. We hebben veel geleerd en ik kijk er naar uit om het seizoen sterk te eindigen in Turkije.’’

Uitslagen MXGP Frankrijk:

MXGP – Daguitslag:
1. Tim Gajser (Honda) 47pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 45pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 40pts…
8. Pauls Jonass (Husqvarna) 25pts;
13. Brian Bogers (Husqvarna) 15pts

MXGP – Moto 1
1. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:29.204;
2. Tim Gajser (Honda) 35:30.187;
3. Romain Febvre (Kawasaki) 36:00.074…
11. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:46.188;
13. Brian Bogers (Husqvarna) 36:48.484

MXGP – Moto 2
1. Tim Gajser (Honda) 35:33.882;
2. Jorge Prado (GASGAS) 35:34.835;
3. Jeremy Seewer (Yamaha) 35:35.873…
6. Pauls Jonass (Husqvarna) 36:01.506;
14. Brian Bogers (Husqvarna) 36:48.230

MXGP – Tussenstand wereldkampioenschap:
1. Tim Gajser (Honda) 721pts;
2. Jeremy Seewer (Yamaha) 615pts;
3. Jorge Prado (GASGAS) 557pts…
6. Brian Bogers (Husqvarna) 406pts;
9. Pauls Jonass (Husqvarna) 350pts

Recent Posts

Start typing and press Enter to search