Brian Bogers zesde in het wereldkampioenschap MXGP 2022

Brian Bogers van Standing Construct Husqvarna Factory Racing is in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP op een goede zesde plaats geëindigd.

Tijdens de laatste Grand Prix in het Turkse Afyonkarahisar kwam Bogers in beide manches niet goed uit de start waardoor hij genoegen moest nemen met twee keer een tiende plaats.

De Grand Prix begon veelbelovend voor Brian. In de vrije training zette hij een scherpe vierde tijd op de klok maar helaas lukte het hem niet om dit ook in de manches te doen. Bogers wist er in beide manches een tiende plaats uit te halen en dit leverde hem ook in het dagklassement een tiende plaats op.

Bogers is in de eindstand van het wereldkampioenschap op een sterke zesde plaats geëindigd.

Vanwege een duimblessure was Pauls Jonass niet in staat om deel te nemen aan de Grand Prix van Turkije. Jonass is in de eindstand van het kampioenschap op een negende plaats geëindigd, met als hoogtepunt een tweede plaats tijdens zijn thuis Grand Prix in Letland.

Commentaar Brian Bogers: ‘’Uiteraard wil ik dichter bij de kop zitten maar mijn starts lieten mij hier in de steek. Wel ben ik tevreden over mijn rijden en het tempo dat ik reed. Ik ben er van overtuigd dat ik met betere starts verder naar voren had gezeten. Het is een heel goed seizoen geweest waarin ik verschillende mijlpalen heb weten te bereiken. Hiervoor kan ik het Standing Construct Husqvarna Factory Racing team niet genoeg bedanken.’’

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search