Top tien plaatsen voor Standing Construct Honda MXGP in Grand Prix van Sardinie

Standing Construct Honda MXGP heeft tijdens de tweede wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Sardinie wisselende resultaten geboekt. Bij een valpartij op zaterdag had Pauls Jonass een harde klap tegen zijn hoofd gehad en dit speelde hem parten. Toch zette hij door en wist nog tiende te worden in het dagklassement. Brian Bogers reed een sterke eerste manche waarin hij zevende wist te worden. In de tweede manche kreeg hij af te rekenen met een kapotte achterrem waardoor hij terug viel naar een twintigste plaats.

Op het zware zandcircuit reed Brian Bogers sterk in de eerste manche. In de warme omstandigheden kon Bogers een hoog tempo blijven rijden tot in de slotfase en dit zorgde ervoor dat hij op een nette zevende plaats over de finish kwam. In de tweede manche zat het tegen. Bogers had zijn zinnen op een soortgelijk resultaat gezet maar door een probleem met de achterrem kon hij niet voluit rijden en kwam daardoor niet verder dan een twintigste plaats.

Pauls Jonass kwam op zaterdag in de kwalificatieheat ongelukkig ten val en viel hierbij hard op zijn hoofd. Dit speelde hem in de beide manches op zondag parten. Ondanks dit zette hij door en wist er een twaalfde en tiende plaats uit te halen waarmee hij de schade voor het kampioenschap beperkt hield.

Met deze resultaten eindigde Jonass op een tiende plaats in het dagklassement en bezet nu de negende plaats in de tussenstand. Door zijn mindere score in de tweede manche moest Bogers genoegen nemen met een veertiende plaats in het dagklassement en staat nu dertiende in de tussenstand. In de komende anderhalve week zal het team zich voor gaan bereiden op de volgende Grand Prix en deze wordt in het Paasweekend verreden in het Zwitserse Frauenfeld.

Daguitslag MXGP Sardinie:
1 Jeffrey Herlings 44 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 41 Pnt
3 Jorge Prado 40 Pnt
4 Maxime Renaux 38 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 36 Pnt
10 Pauls Jonass 20 Pnt
14 Brian Bogers 15 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Jorge Prado 100 Pnt
2 Jeffrey Herlings 93 Pnt
3 Maxime Renaux 78 Pnt
4 Romain Febvre 78 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 75 Pnt
9 Pauls Jonass 56 Pnt
13 Brian Bogers 34 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search